4 Kasım 2013 Pazartesi

Ahmet Ümit'in Son Romanı

Türk polisiye romanların ünlü yazarı Ahmet Ümit son kitabı Beyoğlu'nun En Güzel Abisi ile raflarda yerini aldı. Senaryo ve eleştiri yazıları da yazan Ahmet Ümit, her kitabı ile okurların kalbine girmeyi başarmış bir yazar. Ahmet Ümit son romanı Beyoğlu'nun En Güzel Abisi, Tarlabaşı'nda geçiyor. Yine gizemli bir cinayetin sırları bu romanda açığa çıkıyor.



1992 yılında ilk kitabı Çıplak Ayaklıydı Gece'yi yayınlayan Ahmet Ümit sonu gelmeyecek üretim hayatına adım attı. 1993 yılında Çakalların İzinde isimli senaryosu ile televizyon dünyasına adım attı. Çakalların İzinde Ahmet Ümit'in ilk senaryosuydu. 1996 yılında ise Ahmet Ümit kendisini büyük üne kavuşturan ve başka dile çevrilen ilk Türk polisiye romanı olma özelliği taşıyan Sis ve Gece isimli romanını yazıyor.



1998 yılında Ahmet Ümit, Rusya'da başına gelenlerden yola çıkarak yazdığı Kar Kokusu isimli romanı ile yine dikkatleri üzerine çekiyor. Ahmet Ümit'in 2002 yılında yazdığı Şeytan Ayrıntıda Gizlidir romanı daha sonra bir dizi senaryosuna dönüşecek ve Ahmet Ümit'in ününe ün katacaktır. Ahmet Ümit Başkomiser Nevzat hikayeleri ile okuyucusunda merak uyandırmaya devam ediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder