25 Temmuz 2013 Perşembe

Merhaba Sosyal Medya Severler

Herkese merhaba, bu blogda sosyal medya hakkında yenilikler, sosyal medya dünyasından haberler paylaşacağım. Gündemde olan konular, eğitim programları ve sosyal medya hakkında merak ettiğiniz her şeyi bu blogdan öğrenebilirsiniz.



Sosyal medya herkesin sürekli olarak kullandığı ve günlük hayatın bir parçası olarak gördüğü bir sosyalleşme yolu olarak görüldüğünden dolayı sosyal medya uzmanlığının da kolay olduğu ve herkes tarafından gerçekleştirilebileceği düşünülür. Fakat sosyal medya uzmanlığı görüldüğü kadar kolay bir meslek değildir. Her şeyden önce sosyal medya çok hızlı bir şekilde gündem değiştirebilir ve kontrolden çıkabilir bu sebep ile sosyal medya uzmanı sürekli takipte kalmalıdır. Yani pek gecesi gündüzü olan bir meslek değildir.



Sosyal medya uzmanı en az bir reklam yazarı kadar yaratıcı olmalıdır. Tüm yeniliklerden haberdar olmalı, popüler kültürü yakından takip etmelidir. Sabırlı ve insan ilişkileri iyi olmalıdır. Sosyal medyayı sürekli olarak denetim altında tutmalı ve öngörülü olmalıdır. İnsanların ilgisini çekebilmek ve kendisini takip etmelerini sağlamak için dikkat çekici ve farklı içerikler oluşturmalıdır. Bunu yaparken hiçbir kültürü, dini, topluluğu ya da insanı rencide etmeden kelimeleri seçerek kullanmalıdır. Markasını sınırlı sayıda kelime ile ifade etmesi gerektiği için herkes tarafından anlaşılan yalın ve net ve vurucu kelimeleri seçmelidir. Bu da iyi bir Türkçe ve dil bilgisi gerektirmektedir. İçerik yazmakla sınırlı değildir sosyal medya uzmanını görevi. Bu içerikleri anlatabilecek güzel görsellerde düşünülmelidir. Yani hem yazım hem de görsel konularda başarılı olması gerekir.



İyi bir sosyal medyacı olabilmek için mutlaka eğitim alınmalıdır. Üniversitelerin konu ile alakalı bölümleri henüz ülkemizde mevcut değildir. Fakat reklamcılık eğitimlerinde sosyal medya içerikli dersler okutulmaktadır. Reklamcılık bölümlerinden eğitim alınabilir ya da konu ile alakalı ciddi eğitim kurumlarının açtığı sertifika programlarına katılabilirsiniz. İstanbul Business School’da konu ile alakalı, uzman ve deneyimli hocalar tarafından ciddi dersler verilmektedir. Geleceğin sosyal medya uzmanları İBS’in bu eğitimlerine katılabilir ve kariyerleri için güzel bir başlangıç yapabilirler. İBS’in sosyal medya dışında pek çok eğitim sertifika programları da mevcuttur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder