19 Eylül 2013 Perşembe

Adil Oyun

Spor dünyasında konuşulan şeyler malum. Önce Fenerbahçe ve Beşiktaşı'ın Avrupa kupalarına alınmaması, sonra 2020 Olimpiyatlarını Tokyo'ya kaybetmemiz ve en son da Galatasaray'ın Real Madrid'e yenilmesi. Hayır yenilmesi değil 6 gol yemesi. Jose Morinhio yönetimindeki çok daha iyi olan Real Madrid'e kök söktüren Galatasaray'ın maçın ilk 30 dakikasına da çok iyi başlaması ve adeta maçı Madird ceza sahasına yıkması ve gol pozisyonları bulması herkesi heyecanlandırırken kimse maçın bu sonuçla biteceğini tahmin etmezdi.



Burada çok futbol muhabbetine girmeyeceğim fakat benim söylemek istediğim birkaç şey var. Maç anında iki sakatlanma oldu. Biri kendi takım arkadaşı ile çarpışma sonucunda sakatlanan Iker Casillias, diğeri de Pepe'nin sert müdahalesi sonrası sakatlanan Didier Drogba. Pepe'nin daha önce birçok oyuncuyu sakatladığı ve çok kart gördüğü biliniyor. Fakat kart görmekle ya da para cezası ile bu işler çözülmüyor çünkü adamlar zaten o paraları ödeyebilecek güçteler ve kartlara da futbolun bir parçası gibi bakıyorlar.


Bana göre sert müdahalesi sonrası bir futbolcuyu sakatlayan oyuncu sakatlanan oyuncunun sahalardan uzak kalacağı süre kadar ceza almalıdır. Çünkü bu onu sadece paradan değil futboldan da uzaklaştıracaktır ve diğer oyuncuya yaptığı fiziksel acının da hiç karşılığı olmadan bunu yerine getirmelidir. Müdahalenin sertliği uzmanlar tarafından incelenip bu şekilde bir yaptırım gösterilebilir. Tabii her zamanki gibi yoğun eleştiriler olacaktır. Çünkü bunun adı futbol, ortaya çıkışının aksi yönde ilerleyen tek spor dalı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder