4 Temmuz 2014 Cuma

Sosyal Medyanın Önemi


Bir çeşit pazarlama stratejisi olan sosyal medya, markaların dijital dünyaya açılan yüzlerini takipçilerine sunma olanağı tanıyarak yepyeni bir çağın başlamasına neden olmuştur. Markalar için hayati önem taşıyan sosyal medya hesaplarının koordinasyonunu ise sosyal medya uzmanları yapar. Ancak ülkemizde henüz sosyal medya eğitimi veren bir üniversite olmadığından, sektörün ihtiyaç duyduğu eğitimli uzman ihtiyacını çeşitli eğitim kurumları tarafından verilen sertifika kursları karşılamaktadır.

Sosyal Medya Eğitimi Neden Önemlidir?

Markaların dijital mecralardaki yüzünü yöneten sosyal medya uzmanları, firmanın hitap ettiği kitleye uygun içerik paylaşımları yaparak markayı ''takip edilmeye değer'' bir çizgiye taşımaya gayret ederek çalışmalarını sürdürürler. İçerik paylaşımlarının büyük önem taşıdığı bu meslekte, markaya ait ürün ve hizmetlerin tanıtımı da yapılarak daha fazla müşteriye ulaşmaya çalışırlar. Ayrıca bütçe planlamaları doğrultusunda çeşitli viral çalışmalar yaparak ''paylaşılabilir içerik'' algısı yaratmak için fikir üretirler. 

Takip edilmeye değer olan, paylaşılabilir içerikler sunabilen ve olası bir sorun anında olaya anında müdahil olup sorunu çözebilen bir marka, sosyal medya sayesinde büyük satış rakamlarına ulaşarak kar elde edebilir. Günümüzde sadece sosyal medyayı kullanarak satış gerçekleştiren markaların varlığı da elbette bu tezimizi doğrular niteliktedir.

Yukarıda bahsedilen nedenlerden dolayı birçok markanın sosyal medya stratejilerine büyük bütçeler ayırmaya başladığını söyleyebiliriz. Bu da elbette daha fazla sosyal medya uzmanına ihtiyaç duyulmasına neden olmuştur. 

Günümüzün ve geleceğin popüler meslekleri arasında gösterilen sosyal medya uzmanlığı, IBS Türkiye'nin sosyal medya eğitimi sertifika programı ile çok daha kaliteli bir hal alıyor! Eğer siz de kariyerinizi şansa bırakmak istemiyorsanız, mutlaka IBS Türkiye'nin internet sayfasını ziyaret ederek kurs programları hakkında bilgi sahibi olun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder