30 Eylül 2015 Çarşamba

2015 YILININ GÖZDE MESLEKLERİ

Her yıl çeşitli kurumlar farklı konularda araştırmalar yapmaktadır. Bu araştırmalardan birisi de yılın gözde meslekleridir. Araştırmaların sonucuna göre meslek seçimi yapmak geleceğinize yapacağınız en büyük yatırım olacaktır. Doğru adımlar atarak meslek seçmek oldukça önemlidir. Meslek seçimi yapılmadan önce uzun yıllar seçeceğiniz mesleği icra edeceğinizi bu sebeple kariyerinizi belirlemeden önce uzun uzun düşünmeli ve öyle kara vermelisiniz.

2015 yılında en çok kazandıran meslekler açıklandı.  Bu mesleklerden birisi de sosyal medya uzmanlığı. Markaların konumlandırılması ve rekabeti için bir zorunluluk haline gelen sosyal medya, yeni bir iş alanı oluşturmaya başladı. Artık hemen hemen bütün markaların bir sosyal medya uzmanına ihtiyacı olsa da henüz üniversitelerde sosyal medya uzmanlığı bölümü mevcut değildir.  Sosyal medya uzmanı olmak için sosyal medya uzmanlığı sertifika programı gibi sertifika programlarına katılarak sosyal medya eğitimi almak gerekmektedir.
2015 yılında en çok kazandıran diğer meslekler ise şöyle;
·         İş Zekası Uzmanı
·         Proje Yöneticisi
·         Veri Madenciliği Uzmanı
·         Yazılım Uzmanı/Yazılım Geliştirme Mühendisi
·         Veritabanı Yöneticisi
·         SAP/ERP Danışmanı
·         Dijital Pazarlama Uzmanı
·         Taşeron-Fason Yöneticiliği
·         İnternet Gazeteciliği
·         Mobil Uygulama Geliştiricisi
·         İnsan Kaynakları

Sizde kariyer hedefinizi belirlerken yeteneklerinizi de göz önüne alarak yukarıda maddeler halinde listelenen meslekleri seçebilir ve geleceğinizi garanti altına alabilirsiniz.
Üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olarak ya da sertifika programlarına katılara yukarıdaki mesleklerin uzmanları olarak hayatınıza devam edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder