2 Haziran 2014 Pazartesi

Akıllı Telefonlar ile Gelen Sosyal Medya Çılgınlığı


Akıllı telefonların hayatımıza girişiyle beraber hem Apple hem de Samsung ve Nexus ‘un kullandığı Android telefonlar herkesin büyük bir ilgisini çekmiş durumdadır. Büyük ekranlı olması ve hızlı işletim özelliklerine sahip olması ile birlikte adeta tüm dünyayı akıllı telefonlar, kasıp kavurmaktadır. Hal böyle olunca, herkes internete girebilmek için akıllı telefonlara adeta hücum etmiş durumdadır.

Akıllı telefonların internete bağlanabiliyor olması, etkileşimi arttırarak, sosyal medya kullanımını her yere taşımış durumdadır. Facebook, Twitter, Pinterest, Foursquare gibi sosyal medya uygulamalarını gittiğimiz her yerde rahatlık ile kullanabilmekteyiz. Böylelikle de markalar için aslında yeni bir reklam verme ve pazarlama olarak da karşılarına çıkmıştır.


 Sosyal medyanın günlük yaşamda da kullanılabiliyor olması, markalar için yeni bir müşteri elde etme ve müşterini elde tutma alanı olarak doğmuştur. Birçok marka, Facebook ve Twitter üzerinden etkileşim sağlayacak yarışmalar yaparak, markalarının reklamlarını ve satışlarını arttırmaya çalışmaktadır. Ama her mecrada olduğu gibi bu mecrada da başarılı bir çalışma ile geri dönüşümler sağlanabilmektedir. Bu yüzden markaların sosyal medya hesaplarını yönetenlerin, sosyal medyanın inceliklerini öğrenmelerinin yanında, nasıl insanlar ile etkileşim sağlanacağını da öğrenmesi önemlidir. Ancak bunlar öğrenildikten sonra keyifli yarışmalar ve paylaşımlar yapılır ve biz takipçilerinde can sıkılmadan markanın sayfasını takip etmeye devam ederiz. !! 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder