22 Ağustos 2014 Cuma

İnsan Kaynakları Departmanında Çalışmak İsteyenlere Tavsiyeler


Kamu yönetimi bölümü mezunuyum. Şuanda da kurumsal bir firmanın insan kaynakları departmanında personel sorumlusu olarak çalışmaktayım. Üniversitedeyken de kariyer hedefim arasında olan insan kaynakları, gerçekten severek yaptığım bir meslek. Bu nedenle günün sonunda hissettiğim hiçbir yorgunluğu önemsemeden hayatıma devam ediyorum. Bu yazıda da kariyerini insan kaynakları üzerinde yoğunlaştırmak isteyenler için önerilerde bulunacağım. Dilerim ki sizler de benim deneyimlerimden faydalanarak kendi kariyer hedeflerinize kolayca ulaşabilirsiniz.

Ben ilk olarak insan kaynakları eğitimi almanın öneminden bahsetmek istiyorum. Çünkü insan kaynakları departmanı, bir firmanın ayakta kalmasını sağlayan tek güç olan insan kıstasının yönetimini üstlenmesi bakımından son derece önemli bir misyona sahiptir. Bu nedenle işe alım sürecinizden önce kendinizi olabildiğince geliştirmeniz gerekiyor. Bir kere insan beden dili hakkında bulabildiğiniz her kaynağı okuyup araştırmanızı öneriyorum. Ayrıca insanlarla olan iteşiminizi de güçlendirmek amacıyla bol bol kişisel gelişim ve psikoloji kitapları okumalısınız. Diğer yandan dil eğitiminize de büyük önem vermelisiniz. Çünkü günümüz kurumsal şirketlerinde iş bulabilmek için tecrübenin yanında dil şartı da konulmuş durumdadır. İngilizceyi ana diliniz gibi konuşmalı, okumalı ve yazmalısınız. Hatta mümkünse ikinci bir dil üzerinde de uzmanlaşmasanız bile orta düzeye ulaşmayı denemelisiniz.

İnsan kaynakları departmanında çalışmak isteyenlere verebileceğim bir diğer öneri ise insan kaynakları sertifika programı eğitiminden geçmeleridir. Bu sayede kendi alanınızdaki yetkinliğinizi belgelendirmiş olursunuz. Hem zaten insan kaynakları alanında sertifika eğitimlerinin büyük önemi olduğunu da vurgulamadan geçemeyeceğim. İnsan kaynakları eğitiminizi tamamlayıp bir de üstüne sertifika alırsanız, gerçekten iş başvurularınızda başarısız olmanız için bir sebep kalmaz. Ayrıca kısa da olsa bir iş tecrübesinin size kazandıracaklarını bilmelisiniz. Bu noktada stajlarınızı asla küçümsemeyin. Hatta mümkünse üniversite hayatınız süresince orta ölçekli bir firmanın insan kaynakları departmanında çalışarak deneyim kazanmaya çalışın. Maddi bir endişe gütmeksizin yapacağınız bu fedakarlık sayesinde siz de iş yaşamında başarıyı yakalayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder