15 Ağustos 2014 Cuma

Kariyer Basamaklarında Sertifika

Hayallerimize varabilmek için okuduğumuz üniversiteler bir köprü olmaktan çıkıp yalnızca bir merdiven basamağına dönüştüler. İş hayatı kurtlar sofrası, bunu çok net bir biçimde görebiliyoruz. Peki ya bu kurtlar sofrasında kurtlara yem olmamak için ne yapmalı? Tabii ki kendimizi mümkün olduğunca geliştirmeli, eğitim hayatımızda dur durak bilmemeliyiz.

Eğitim hayatı denince birçok insanın aklına ne yazık ki sadece okullar geliyor. Eğitim; okullarla, üniversitelerle ya da dershanelerle kısıtlanabilecek bir şey değildir. Örneğin günümüzde birçok işyeri, işe alımda sertifika bilgilerini sormakta, bununla ilgili mümkün olduğunca ayrıntı beklemektedir. CV’sini bitirdiği eğitim sertifikaları ile donatabilmiş olanlar, rakiplerinin önüne geçmekte, işe girme noktasında çok daha avantajlı bir konuma gelmektedir.

Tüm bunları, insan kaynakları eğitimi üzerine bir örnekle daha da net açıklamak mümkün. İnsan kaynakları departmanı, günümüzde farklı farklı bölümlerden mezun olmuş nice farklı insanın buluşma noktası olabilmektedir. Bu da insan kaynaklarının sadece üniversite eğitimiyle yetinebilecek bir alan olmadığını apaçık ortaya koymaktadır. İster işletme, ister kamu yönetimi, ister psikoloji, ister psikolojik danışmanlık ve rehberlik veya çok farklı bir bölüm mezunu olsun; CV’sini insan kaynakları eğitimi üzerine bir sertifikayla taçlandırabilmiş kişi, kesinlikle diğer adayların önüne geçmekte ve kurtlar sofrası dediğimiz iş hayatında kurtlara yem olmaktan kurtulmaktadır.

Sonuç olarak şunu söylemek mümkündür ki; sertifika, bir profesyonelin olmazsa olmazıdır. Her profesyonel de beraber çalışacağı kişide elbet bu noktaya dikkat edecektir. Şunu asla unutmamak ve onun gereğini yapmak gerekir ki; üniversiteden mezun olmak günümüzde sizi çok da ayrıcalıklı bir konuma getirmiyor. Eğitim hayatı asla bitmez, çünkü zaman durmuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder